Jdi na obsah Jdi na menu

MU SK Louky - TJ Štítná n. Vláří 5:1 (2:1)

1. 5. 2017

Sestava: David Mikulášek- Honza Jaroněk, Jirka Vyoral, David Ševčík, Ondra Štalmach - Šimon Hercík - Tom Teplý, Marťa Janota, Dan Kolář - Adam Křek, Sebastián Kuna - Marek Sadil, Tom Nezval, Martin Látal, Jirka Štípek, Petr Teichman

 

 

Branky: Křek 4x, Kolá

 

 

 

 

 

Komentář: Opět malá komplikace nás čekala i v tomto zápase, neboť náš motor Dava Blanař se přesunul do skupiny marodů. Naštěstí změna, či zlepšení, zdravotního stavu Jirky a pak také faktor nebývale širokého kádru nás opět naplňovaly optimismem.

Hned v úvodu jsme na své kopačky převzali aktivitu, ale nutno říci, že to opět nebylo ono. „Prvopoločasové“ prokletí na nás stále sedí. Naštěstí i přes nevýrazný herní projev jsme šli celkem lehce do vedení, a vypadalo, že tento důležitý zápas proběhne zcela v poklidu a opět budeme moci nasadit kluky ze širšího kádru. Stačila ale jedna nekoncentrovanost, po ztrátě a rychlém brejku rozdal znovu karty kanonýr Štítné Malaník. Nejenže náskok dvou gólů se smrskl na jeden, ale my jsme opět jako ve Vsetíně vypadli z role a byli jsme rádi, že rozhodčí pískl půli.

No a ve druhém poločase přišla naštěstí opět změna. Pouhých patnáct minut přestávkového odpočinku, či mávnutí kouzelného proutku znamenalo, že noc se změnila v den a výkon našich kluků vyskočil z podprůměru na solidní týmový výkon. Po třetím gólu pak už bylo jasné, kdo bude vítězem tohoto důležitého zápasu. S postupem času pak přecházel náš výkon k exhibici, čehož výsledkem byly další dva góly v bráně Štítné. Střelecky se zaskvěl se čtyřmi góly opět Adam, jeden pak přidal po rohu Dan Kolář. Pochvalu by však spíše zasloužil Seba, který se podílel téměř na všech gólech a během zápasu nově utvořené stoperské duo Vosička - Jiřin, eliminující veškerou útočnou aktivitu soupeře. Při uvážení jejich výšky, rovnající se vyspělému páťákovi, pak musím smeknout dvakrát.

Přesto, že jsme vyhráli toto důležité utkání, musíme dále s pokorou makat na dalším zlepšení, neboť individuální výkony mají stále ještě velké rezervy. Za zmínku stojí ještě změna v přístupu Dana, který konečně pochopil, že pro mne je velmi podstatné, jak jednotlivec dovede odmakat zápas ve prospěch týmu. Pokazit lze i jednoduché věci, to k tomuto věku patří, ale zodpovědnost vůči týmu, to už by mělo patřit k tomuto věku také. A toto platí pánové pro všechny, po všech budu stále chtít, aby šli na svoji výkonnostní hranu. Není to jediná, ale velmi podstatná věc pro dosažení úspěchu. Stačí se jen podívat na dnešní výkon Štítné, fotbalově žádný super tým, ale srdíčko obrovské.

Petr L

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář