Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení sezóny 2016 - 2017

7. 5. 2017

 

Hodnocení sezóny 2010 / 2011

 

Sezónu jsme zahájili na tradičním soustředění, tentokrát ve Velkých Pavlovicích. Toto soustředění bylo sportovně velmi vydařené, bohužel sportovní rivalita se přesunula v jeden okamžik i na ubytovnu a na chvíli jsem měl obavy aby nevznikala averze mezi „nulkama“ a „jedničkama“. Naštěstí se v průběhu soutěžního ročníku nic podobného neopakovalo a vytvořili jsme partu, která táhla za jeden provaz.

 

Z několika  přátelských zápasů před sezónou mi utkvělo utkání s mladšími žáky  Holešova (pozdější vítěz KS skupiny A), kdy jsme naznačili svoji herní kvalitu a utkání vyhráli. Nešlo zde jen o vítězství, ale předvedená hra byla příslibem a naznačila, že by se herně mohlo jednat o sezónu úspěšnou.

 

Další hodnocení našeho působení v uplynulé sezóně jsem rozdělil podle jednotlivých soutěží, či turnajů.

 

Okresní soutěž mladších žáků

 

V této soutěži jasně dominoval celek TESCOMY 00, který přehrával soupeře rozdílem několika tříd. My jsme s ním sehráli dvě utkání, ve kterých lze těžko hledat poučení pro další práci, neboť první utkání jsme totálně vzdali a ve druhém pouze naznačili naše možnosti.

 

A co ostatní týmy? Přesto, že ostatní soupeři byli fyzicky výrazně zdatnější, sehráli jsme utkání , ve kterých jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem a nastřádané body na konci soutěže nám přisoudily konečnou druhou příčku. Za zmínku stojí jarní zápasy  s Mladcovou a Tlumačovem, tedy mužstvy které skončily hned za námi. V obou případech jsme soupeřům  nedali šanci ani na jediný bod a fotbalově jsme je jednoznačně přehráli.

 

Krajská soutěž starších přípravek

 

S tradičním rivalem TESCOMOU 01, která měla v soutěži dvě mužstva, jsme sehráli čtyři zápasy, ale bohužel jen v jednom jsme sehráli utkání podle našich představ, t.j. herní kvalita doprovázená vysokým nasazením.

 

S mužstvem třetí Viktorie Otrokovice jsme naopak sehráli dvě velmi kvalitní utkání , ve kterých jsme byli o malinko lepší, takže z toho bylo na konci soutěže opět druhé místo pro náš tým.

 

Ostatní celky v soutěži jsme většinou výrazněji přehrávali, i když na jaře kladli soupeři houževnatý odpor. Velkou převahu se nám v zápasech nedařilo však gólově vyjádřit, takže rozdíl ve skóre ne vždy vyjadřoval poměr sil. Herně to bylo většinou velmi dobré, nicméně zakončení pro nás zůstává jednou z věcí, kterou bude nutné výrazně zlepšovat..

 

Výjimkou z kladného hodnocení byl však propadák s mužstvem Brumova, ve kterém v soupeřově týmu figurovaly výrazně  mladší ročníky. Místo toho abychom přehráli soupeře fotbalově, utápěli jsme se v běžeckých soubojích a nesmyslných kličkách. Nevytvořili jsme si ani převahu ani výraznější šance a utkání skončilo zaslouženou remízou.

 

Halové turnaje

 

Přes veškeré úspěchy na několika turnajích, kdy jsme potkávali někdy i týmy hrávající na „republikové“ úrovni, sehráli s nimi vyrovnané zápasy, ba dokonce získali skalpy některých renomovaných soupeřů, musíme říci, že na úroveň celků této kategorie bohužel ještě nestačíme.

 

Pokud „01“ hrály v nejsilnějším složení s minimem střídání, dokázali tomuto faktu vzdorovat nejvíce, i když to byl většinou Seba, který toto mužstvo tlačil na ty nejvyšší turnajové příčky.

 

Musím však ještě jednou připomenout  famózní výkon tentokrát celého mužstva na dobře obsazeném domácím turnaji a všechny kluky pochválit nejen za první místo ale hlavně za předvedené výkony.

 

U „00“ je pak vidět zvyšující se koncentrace kvality mužstev soupeřů z velkých měst, která nás odsuzuje do pozice „pouze“ výborného regionálního mužstva.I přes tento fakt jsou reference mládežnických mužstev z Louk velice dobré, což mi potvrzoval trenér mládežnických celků Olomouce. 

 

Satelitní turnaj

Ten jsme celý procházeli bez obtíží, řekl bych jako jediní jsme se snažili hrát fotbal za všech okolností a jakéhokoliv stavu. Patřil nám určitě obdiv konkurence a v závěru soutěže bylo vidět, že i ostatní týmy se snaží přiblížit našemu hernímu projevu. Odměnou za naši snahu na tomto turnaji, kdy se vystřídali téměř všichni hráči kádru, bylo pak celkové první místo

 Celkově jsme se v halové sezoně snažili pracovat s míčem, s míčem a ještě jednou s míčem, a to i na úkor ostatních činností. Ač to nebylo vždy v jarní části soutěže vždy vidět, chce se mi věřit, že to jednou přinese svoje ovoce.

 

Venkovní turnaje

Z pohledu několika turnajů hraných venku lze jen podtrhnout konstatování, které tu již zaznělo – v regionu se řadíme k nejlepším, silná mužstva velkých měst, s tréninkovými středisky, jsou pro nás nerozlousknutelným oříškem. Výprask od Tescomy 00 a Synotu na Otrokovickém turnaji nás psychicky poznamenal na pěkně dlouho. Naopak na  domácím turnaji tuto skutečnost potvrdila výhra se silnou Viktorkou Přerov a dobrá hra v průběhu celého turnaje. Bohužel klopýtnutí v podobě opětovného selhání s TESCOMOU 01  nás stálo stupínek nejvyšší a opět nám přisoudilo druhý stupínek.

 

Na závěr celého hodnocení by  pak mělo zaznít konstatování, ať odpustí ti, na které jsme byli přísnější i ti které jsme dostatečně nechválili, neboť závěrečnou pochvalu a poděkování  si zaslouží určitě všichni kluci a to bez rozdílu – díky za pěkný fotbalový rok.

 

trenér Petr Látal

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář